Ограниченото търсене на имоти заради кризата в сектора доведе до намаляване на продажните цени и изключително изгодни оферти. Освен това, изборът на жилища е толкова голям и няма съмнение, че сега е времето на купувача, разполагащ с кеш.

От агенция "Лукс Имоти" са направили селекция на жилища с намалени цени, включваща както имоти за продажба, така и такива под наем. По една или друга причина, броят на продавачи, които решават да намалят първоначално обявената продажна цена се увеличава.

По този начин вероятността за продажба на един имот, чиято цена е намалена се увеличават. Купувачите правят по-изгодна сделка за себе си, а продавачите успяват да финализират сделка при трудните условия на пазара.

Намаленията са различни при отделните имоти, като при някои от офертите, те достигат до няколкостотин хиляди евро спрямо първоначално обявената цена.

Повечето предложени жилища са луксозно обзаведени, с нови мебели и електроуреди, което спестява време на потенциалния купувач, който може да се нанесе веднага след приключване на сделката.

Обзаведен луксозен тристаен апартамент с площ 126 кв.м в централната част на София се продава за 330 000 евро, като цената е намалена със 120 000 евро. Жилището заинтригува със забележително местоположение и безкомпромисно качество на всеки детайл.

Друг луксозен тристаен, с площ 80 кв.м, в близост до Докторски паметник, е с първоначална цена 380 000 евро , а в момента се предлага само за 185 000 евро. Всяко помещение е самостоятелен шедьовър, гласи обявата, който се влива в общия артистичен дух на френския стил.

Луксозни апартаменти в комплекса от затворен тип Белведере Холидей Клуб в Банско, който се намира се в новата модерна зона на града, само на около 400 м от кабинковия лифт, се предлагат на цени 34 957 евро при първоначално обявени 55 736 евро.

В новостроящ се комплекс Венус разположен в полите на Витоша, недалеч от бул. „Черни връх" в София, можете да имате жилище срещу 31 083 евро.

Една от най-изгодните оферти е за двустайно жилище в напълно завършения комплекс Белмонт в Банско. Цената в момента е 28 000 евро, при първоначално обявена цена от 76 000 евро.

Прекрасно жилище с престижна локация, носещо духа на стара София, разположено на центъра, на ул. Леонардно Да Винчи, с площ от 100 кв.м е намалено от 550 000 на 189 000 евро. Апартаментът е просторен, с функционално разпределени помещения. Разполага с две големи спални, дневна с излаз към южен балкон и голяма баня с тоалетна.