Глобалната компания за недвижими имоти Jones Lang LaSalle днес обяви за сливането си с международните консултанти на недвижими имоти King Sturge, съобщиха от King Sturge за Profit.bg.

Сделката се очаква да приключи на 31 май 2011. Съгласно договора, Jones Lang LaSalle ще плати възнаграждение в размер на 197 млн. паунда (319 млн. долара) на управляващите съдружници в King Sturge, като 98 млн. паунда ще бъдат платени в брой при подписване на договора, останалата част от сумата ще бъде изплатена в брой през следващите 5 години.

Всички 43 King Sturge офиси и бизнес представителства в Европа, както и 24 офиса в Обединеното кралство ще станат част от Jones Lang LaSalle и ще оперират под марката Jones Lang LaSalle. Интеграцията на бизнес линиите и екипите, както и цялостното преобразуване на всички бизнес дейности ще започне веднага.

В съобщението се казва още, че сливането ще задълбочи взаимно силните страни и съществуващите позиции, както и ще засили възможностите на предлаганите бизнес услуги:

Обединяването на екипа за Капиталовите пазари ще предостави на клиентите достъп до международни капиталови потоци чрез глобалната платформа на Jones Lang LaSalle's;

Сливането ускорява стратегическия приоритет на всяка една от компаниите, да има водеща роля в местните и регионални пазари;

Обединяването ще добави значителен мащаб и дълбочина към набора от предлаганите бизнес услуги, включително индустриални, логистични и търговски;

Присъствието на компанията в Европа ще се разшири значително в бързо развиващите се пазари в Централна, Източна и Югоизточна Европа.

Андрю Голд ще бъде новия главен изпълнителен директор на обединената компания във Великобритания. Ричард Батън ще поеме ролята на изпълнителен председател.

Новата компания ще оперира на 70 пазара в 30 страни от Европа, Близкия Изток и Африка, с 5.300 служители, които ще предоставят интегрирани услуги в сферата на недвижимите имоти на инвеститори, наемодатели и наематели по целия свят.

Във Великобритания компанията ще разполага с 2.700 служители и 34 офиса.