Лоран Бендавид е новият Главен изпълнителен директор на Карфур България. Той наследява поста от Жан Антоан, който поема ръководството на Карфур - Полша.

Лоран Бендавид има 15 годишна кариера в Групата Карфур. Роден е на 4 май 1970 г. в Мароко. Завършил е Висшето училище по търговия в Рен, Франция. Започва работа в Карфур - Франция като ръководител-отдел.

В продължение на 6 години е бил ръководител-сектор и директор „Текстил", както и директор „Бързооборотни стоки" в Карфур-Мексико. Кариерата си продължава през следващите 6 години в Карфур-Бразилия, където е заемал позициите директор „Бързооборотни стоки", директор „Храни" и директор „Експлоатация на хипермаркети".

Новият Главен изпълнителен директор ще продължи амбициозната програма за експанзия на Карфур в България.

През 2010 г. Карфур предстои да открие четири нови хипермаркета в търговски центрове в страната. Те ще следват концепцията на Карфур за богат асортимент хранителни и нехранителни стоки на изключително конкурентни цени.

В търговската си политика компанията ще залага, както и досега, на работа с български производители и доставчици, в подкрепа на местната икономика.