Строителната компания Mirax Group обяви, че ще намали височината на Federation Tower от 94 на 64 етажа. Според оригиналните планове при завършването си кулата, която е част от Международния бизнес център в Москва, щеше да бъде най-високата сграда в Европа, пише PropertyEU.

"Ние сме благодарни на представителите на държавния орган за помощта за разширяване на корпорацията през последните години. Все пак, в сегашните икономически условия, изпълнението на тези високо технологично и значими проекти като изграждането на най-високата сграда в Европа е неизгодно в Русия", коментира Сергей Полонски председател съвета на директорите на Mirax Group.

"Приоритет за нас момента е завършването на строителството на всички наши проекти, както и изпълнението на задълженията ни към нашите клиенти и инвеститори" допълва Полонски.

Решението за намаляване на броя на етажите е взето поради високите лихвени проценти по банковите кредити.

Компанията добавя, че тя ще бъде готова да преразгледа решението за намаляване на броя на етажите, ако стане възможно до получаване на кредит с 12% лихва през следващите 2-3 месеца.