Инвеститорът Иммофинанс и Белвю Пропърти Мениджмънт, която управлява и продава луксозни строителни обекти, направиха първа копка на Ваканционно селище Созополис на остров Колокита.

Проектът бе представен от Иван Николов – изпълнителен директор на Иммофинанс, Иван Таков – изпълнителен директор на Иммофинанс и Михаил Заимов – мениджър проекти. Сградите на жилищния комплекс ще бъдат построени в духа и архитектурния стил на стария Созопол, като концепцията му е да предложи луксозно място на българското Черноморие, което да създава чувството за романтика и вдъхновение.

Ваканционно селище Созополис се намира на нос Колокита – на 2 км южно от Созопол. То ще бъде застроено на площ от 88 500 кв. м земя и ще съдържа 147 отделни имота – автентични единични и двойни къщи, магазини, малки ресторантчета, луксозен хотел със СПА център, офиси и места за забавление.

Инвестиционната стойност на Созополис е 45 млн. евро, а проектът на комплекса включва 56 двуетажни двуфамилни и 21 индивидуални къщи с общ брой жилища 167. Едностайните и двустайните апартаменти в комплекса са с площ от 62 до 100 кв. м, а тристайните апартаменти в Созополис са с площ от 147 до 175 кв. м.

Всяка от индивидуалните (еднофамилните) къщи е с жилищна площ 365 кв. м и собствена градина с площ до 500 кв. м.

Иммофинанс ЕАД е основана през 2004 г. в България с капитал от 20 млн. лева. Дружеството е 100% собственост на Иммофинанс Холдинг Лимитед, част от разнообразния инвестиционен портфейл на Екуест Инвестмънт България Лимитед, листвана компания на Дъблинската и Виенската стокова борса.

Белвю Пропърти Мениджмънт управлява ексклузивно изгражданите от Иммофинанс ЕАД инвестиционни проекти - жилищни комплекси от затворен тип в град София, ваканционни селища и търговски комплекси.