Най-зловещият имот, отдаван под наем от Airbnb, се оказва в Пализу. Когато няколко приятели взимат под наем жилището в шикозното предградие на Югозападен Париж, те се радват на празнична съботна вечер.

Но събирането на групата е прекъснато от страшно откритие: тялото на жената, разлагащо се в градина в близост до границата на имота.

"Тялото й е намерено в дъното на имота, който стига до гората", съобщава полицейски източник за AFP. Тъй като то умишлено е покрито с клони на дървета, най-вероятно, според властите, се касае за убийство.

Групата приятели наема дома за уикенда, използвайки Airbnb - популярен уебсайт, който позволява на хората да наемат или отдават под наем частни имоти в цял свят.

Говорител на Airbnb заявява пред The Washington Post, че компанията възнамерява да съдейства на разследването по всякакъв възможен начин.

Той подчертава, че над 80 милиона души от целия свят са използвали услугите на Airbnb, а проблемите за домакини и гости са изключително редки.

Вижте още: Добре дошли в най-страховитото предложение на Airbnb

Починалата жена е бяла, около 40-те години, облечена, но без обувки. Тя е открита с "пръстен с голям камък" на пръста й. Трупът е в надпреднал стадий на разлагане, като не са намерени документи за самоличност.

Къщата от 19-и век се отдава под наем за 435 долара на нощ и предлага много удобства, включително седем спални и басейн. Обявата обаче вече е премахната от Airbnb.