Airbnb е основана от няколко студенти, които искали да печелят пари от отдаването под наем на надуваемите легла във всекидневната си.

Седем години по-късно дейността на компанията се разраства от отдаването на скромни жилища под наем до това да предлага и голям брой луксозни вили, които се простират от Колорадо до Карибските острови.

В Airbnb вече не само отделни собственици предлагат под наем имотите си, но и има и по-голяма мрежа от компании, отдаващи имоти под наем, които също качват офертите си на сайта.

Ето които са петте най-скъпо резервирани имота за тази Нова година, според Business Insider:

5. The Diamond Head Seaside Hideaway в Хонолулу, Хавай, струва 3 819 долара на вечер за новогодишните празници.

За тази цена гостите получават джакузи, басейн и бърз достъп до популярния плаж Уайкики. Къщата разполага с три спални и е с капацитет за до шест души.

Цената на Diamond Head Seaside Hideaway извън активния сезон е около 1 700 долара на нощ.

Вижте още: 10 екстравагантни ски вили, които се дават под наем през зимата

4. За почитателите на ските тази вила с четири спални в комплекс в Стиймбоут спрингс, Колорадо, струва 4 167 долара в новогодишната нощ.

Beaver Mountain Residence е част от по-голям комплекс и това носи доста ползи на наемателите й. Те могат да ползват фитнес, басейн, спа и винена изба.

Извън сезона намът на вилата е 2 400 долара, но пък тогава няма сняг.

3. Тази вила с инфинити басейн и три спални на Сейнт Бартс е резервирана на цена от 4 929 долара за новогодишната нощ.

Вилата се намира на кратко разстояние от плажа и е собственост на WIMCO Villas, така че наемателите получават безплатен консиерж.

Въпреки че цената й за новогодишните празници е близо 5 000 долара на нощ, тя може да бъде наета и за 1 889 долара на нощq в зависимост от сезона.

Вижте още: 10 хотела, до които се стига само по вода

2. Този пентхаус апартамент във Вейл, Колорадо, който се намира на метри от лифта, преминава границата от 5 000 долара и е резервиран за 5 198 долара на нощ за новогодишните празници.

Пентхаус апартаментът в Lionsquare North Tower има отделен асансьор направо от гаража до жилището. Тъй като е част от по-голям комплекс, наемателите могат да посещават фитнес, както и басейн с гореща вода и джакузи на открито.

Той се намира на метри от лифта във Вейл, което означава, че наемът му е по-висок през зимата. В друг сезон от годината той може да бъде нает за 3 100 долара на нощ.

1. Най-скъпият имот, резервиран в Airbnb за новогодишните празници, се намира на брега на океана в Пунта кана, Доминиканска република, на цена от 5 720 долара за нощ.

Вилата с пет спални на брега на океана е с капацитет за 12 гости, които могат да се насладят и на нейния инфинити басейн.

Вилата е собственост на курортна компания, а срещу високата й цена наемателите получават и някои екстри като ежедневно обслужване по стаите, иконом и кошница с плодове при пристигането си.

Цената на тази вила не пада много, дори и когато не става въпрос за празници. В зависимост от това по кое време на годината се наема, цената й е най-малко 4 000 долара на нощ.