По-голямата част от купувачите на нови жилища във Великобритания са позитивно настроени и доволни от новата си собственост, съобщава aboutproperty.co.uk.

Това показват данните от най-новите изследвания на House Builders Federation (HBF), според които над 76% от всички купувачи са доволни от качеството на новите къщи и апартаменти, с които са се сдобили. Във федерацията членуват около 300 независими строителни компании на острова.

Анкетата е проведена между 28 479 купувачи, които току-що или в период на няколко дни са придобили ново жилище.

Над 75% от всички нови собственици на имоти, взели участие в анкетата, биха препоръчали същата строителна компания и на приятели. Въпреки това резултатите показват спад от тези, регистрирани за миналата 2007 г. - 77%.

Според управите на повечето компании в сектора купувачите стават все по-взискателни относно качеството на крайния продукт.

Те са готови да платят и по-висока цена на този, който им предложи по-качествена сграда и обслужване, смятат директори и специалисти от водещи компании и агенции.

За най-добра строителна компания запитаните са посочили McCarthy & Stone, която е удостоена с пет звезди от над 50% от участниците.

Снимка: ЕРА/ БГНЕС