Данни на Altos Research показват понижение с 0.3% в исканите продажни цени на жилищата в Съединените щати за месец май, съобщава prweb.com.

Цените на жилищата, обявени за продажба в 15 от 26-те по-големи града на страната, отчитат повишение, става ясно от данните на Real-Time Real Estate Report.

Най-голям спад в исканата продажна цена за месеца отчитат в Лас Вегас – 3.7%, както и 6.5% за периода на първите трите месеца от началото на тази година.

Най-голямо повишение в цените за май пък се наблюдава в Денвър и Далас, съответно 3.7% и 2.2%. Цените на жилищата са се повишили с повече от 1%, в сравнение с миналия месец, в 11 от 26 по-големи града, става ясно още от изнесените данни.

Най-нестабилни продължават да бъдат пазарите във Флорида, Калифорния, Аризона и Невада, коментират анализаторите от Altos Research. Пазарът на недвижими имоти в тази щати все още се движи след всички останали и понижението в цените продължава.

В изследването на Real-Time Real Estate Report са включени данните за движение на цените на повече от 1 милион жилища, разположени в 26-те по-големи градове на САЩ.

Обявените за продажба имоти на пазара стоят средно 106 дни за месец май, което е известно подобрение, в сравнение с предходния месец, когато това време е било 111 дни, а за месец март е било 113 дни.

Най-много време имотите стоят непродадени в Маями – средно 152 дни, а най-кратко в Сан Франциско – 73 дни, показват данните.