Агентите по недвижимо имущество във Великобритания сключват сделки във все по-неблагоприятни условия на пазара, става ясно от данни от наскоро направени проучвания, пише PropertyWire.

Условията за бизнес в сектора през последните 13 години бяха доста добри и едва ли някой е вярвал, че положението ще стане толкова трудно, става ясно от мненията на водещи в бранша специалисти.

Някои от по младите и не толкова опитни агенции в сектора срещнаха много големи трудности в последната една година и мнозина от тях трябваше да преустановят бизнеса си или да го намалят значително. Това става ясно от последния доклад, публикуван от проучвателната организация Research And Markets.

Почти всички големи агенции и консултантски компании отчита сериозен спад в сключените сделки от началото на тази година.

Напоследък започнаха да се появяват мнения на различни специалисти, някои от тях много уважавани, които смятат, че секторът едва ли ще успее да се възстанови през следващата година.

Има и експерти, които са доста по-крайни в своите мнения и прогнозират, че пазарът няма да се възстанови и през следващите 10 години, а според някои - никога няма да успее да достигне нивото си от преди две-три години.