Секторът на недвижимите имоти и строителството в Йордания отчита забележителен напредък в последните няколко години, става ясно от доклад на кувейтския финансов център “Markaz“.

Икономическият напредък, който страната отчита в последните няколко години, привлича все повече чуждестранни инвеститори, ориентирани в сектора на недвижимите имоти.

Всички сегменти в сектора в страната – жилищният, търговският, индустриални и търговските центрове отчитат стабилен ръст за последните няколко години, става ясно още от доклада.

Най-стабилен ръст отчита секторът на жилищното строителство. Търсенето на жилища в последните две години също е отчело ръст почти два пъти.

Развитието на инфраструктурата допълнително улеснява строителните работи по многобройните обекти.

В последните две години все повече жителите на Ирак и страните от Персийския залив се ориентират към придобиването на недвижимо имущество в Йордания. За изминалата година и туристите от тези страни са отчели ръст близо два пъти.

Най-предпочитана дестинация за закупуване на имот е столицата на страната Аман и околностите й. Цените на жилищните имоти в тази част на страната са отчели ръст от 300% за последните няколко години.