Строителството на комплекса "Гран-При" в Русия, разположен в близост до столицата Москва, ще струва около 3-4 млрд. долара, съобщава руската агенция “Интерфакс-Недвижимость“.

Това стана ясно след направеното съобщение от заместник-директора на строителната корпорация “ЗНАК“ - Марат Симоняц.

Строителството включва цялостно облагородяване на района, като освен жилищни и обществени сгради ще бъде изградена и модерна инфраструктура.

В бъдеще време се предвижда и изграждането на метро-станции в района за по-бързото предвижване на жителите му до централната част на руската столица.

Според плановете състезателният комплекс да бъде разположен в района Отраднеский, като ще заема обща площ от 3580 декара. Теренът вече е собственост на корпорацията “ЗНАК“, става ясно още от направеното съобщение.

Мащабният проект “Гран При“ ще бъде с обща застроена жилищна площ от 1.5 млн. кв.м., като в него са включени офис-хотелски комплекс, търговски център, училища, детски градини, болници и поликлиники, спортни комплекси, полицейско управление и бърза помощ.

Заедно с парковите пространства и зелени пространства, както и паркингите и гаражите за автомобили, общата площ може да се увеличи с над 300 хил. кв.м. Построените жилища в комплексите ще бъдат клас "бизнес", "бизнес-плюс" и “елит“, уточняват от управата на строителната корпорация.

За сега цените на жилищата не са обявени, но със сигурност тези които ще бъдат най-луксозния клас ще са по няколко милиона долара, категорични са агенти и специалисти в сектора на недвижимите имоти е Русия.