Цените на имотите в Будапеща значително по-ниски от тези в Прага и Варшава

870
Цените на имотите в Будапеща значително по-ниски от тези в Прага и Варшава

Броят на чуждестранните инвеститори с интерес за закупуване на недвижими имоти в Унгария и особено в столицата на страната Будапеща, с инвестиционна цел, не намалява, сочи доклад на Hypo Alpe-Adria Leasing (HAAL).

Между 5 000 и 6 000 индивидуални чуждестранни инвеститори закупуват недвижими имоти в Унгария годишно.

Около четири пети от покупките са на жилищни недвижими имоти, като останалите се падат на ваканционни такива, сочи още направеното изследване.

Будапеща води списъка на най-много транзакции, като на столицата се падат около една трета от общите такива за страната.

Най-многобройни сред купувачите са немските граждани, следвани от румънци, ирландци и холандци.

През изминалата година около 2 000 индивидуални чуждестранни инвеститори са закупили недвижим имот в Будапеща, което е било 56% от общите транзакции.

Преимуществата на Будапеща са все още относително по-ниските цени на недвижимите имоти в сравнение със столици като Прага, Варшава и дори Братислава.

Разликата между цените във Варшава и Будапеща възлиза на около 35-40%, което е значителен дисконт в цените на имотите в Будапеща, коментират специалисти.

Значително нараства и пазара на ипотечни кредити в страната през последните 6-8 години, като годишно се отпускат нови кредити в диапазона между 600-800 млрд. форинта (2.4-3.2 млрд. евро).

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg