Цените на недвижимите имоти в Пловдив се движат нагоре, поддържайки тенденцията, характерна за всичките ни големи градове.

Средните наемни цени на складовите площи са най-високи в района на Кукленско и Брезовско шосе, където квадратният метър достига 4 евро. В другите райони на града наемните цени се движат между 2.50 и 3.50 евро за кв.м.

Пазарните цени на складовите площи са най-високи в района на Кукленско и Коматевско шосе, където достигат 70 евро за кв. м., става ясно от данните предоставени от агенция “Форос“ за Profit.Bg.

Наемите цени на офис площите клас А са най-високи в централните райони на града, като кв.м. се движи между 7 – 8 евро. В останалите райони цената е около 5.5 евро за кв. м. Офис площите клас В, разположение в центъра, са по 7 евро за кв. м., а в останалите райони на града - около 4 евро за кв.м.

Пазарните цена на офиси клас В в централната част достигат 1 250 евро за кв.м., а в останалите части на града е между 950 и 730 евро за кв.м.

Наемните цени на жилищните площи в централната част на Пловдив са между 4.50 и 3.50 евро за кв.м., докато в по-отдалечените квартали достигат 1 евро за кв.м. Най-скъпото жилище, което можете да наемете в Пловдив, е луксозно обзаведено, като цената е около7 евро за кв.м.

Пазарните цени на жилищата в “града на тепетата“ в средата на лятото достигат 1 150 евро в централните части на града и около 700 евро в останалата част, става ясно още от изнесените данни от “Форос“.

Наемните цени на търговските имоти в Пловдив са най-скъпи в централната част, където квадратният метър достига 70 евро на месец . В останалата част на града цените са между 8 и 20 евро за кв.м. Наемите в търговските центрове са между 40 и 15 евро за кв. м.

Пазарните цени на търговските имоти се движат между 3.= 500 евро в централната част и 1 500 евро в по-отдалечените квартали.

Средните цени на градските парцели са между 2 000 и 580 евро, в зависимост от разположението.

Имотите разположени в близост до Пловдив са едни от най-скъпите в страната. В Пампорово цените достигат до 1 100 евро за кв.м. за готов апартамент.

Що се отнася до вилните парцели, те са между 35 и 45 евро за кв.м.

Земеделската земя в района също е сравнително скъпа. Тя се движи между 30 и 18 евро за кв. м.