Над 3 млн. британци- собственици на жилище, планират да го сменят в следващите 12 месеца, става ясно от данните от последното проучване на Alliance & Leicester.

Планира се също така и създаването на организация по преместването, чиято основна цел ще бъде даване на предложния и избор на новото място, както и организацията на целия процес.

Проучването показва още, че има голямо покачване в броя на собствениците на жилища, които искат да направят някакви подобрения по сегашното с цел по-изгодна продажба.

Почти всеки един от трима собственици(около 38%), които са продали жилището си в близкото минало, са направили известни подобрения по него, за да вземат повече пари.

Статистиката показва, че средната сума, която са изхарчили собствениците за ремонт, е около 3 хил паунда.

Най-популярният начин за подобряване на къщата остава нейното пребоядисване, което са направили около 69% от всички учсстници в анкетата. Другото най-типично нещо е подреждането и почистването на дворното място около къщата.

Въпреки, че напоследък доста се заговори за зелени къщи, едва около 10% от собствениците планират да направят подобрение в тази насока.