Компанията Africa-Israel Investments, контролирана от руския олигарх Лев Левиев, е наела лично една от най-известните фигури в световния моден бизнес – Донатела Версаче, съобщава globes.co.il.

Целта е направата на вътрешния дизайн на луксозните кондоапартаменти, намиращи се в закупената от компанията Clock Tower в Манхатън.

Africa-Israel Investments закупи сградата преди една година, за което заплати 200 млн. долара. Целта беше превръщането на офисите в жилища, като всички апартаменти ще бъдат супер луксозни.

Според плановете цената на това преобразяване ще бъде допълнително около 110 млн. долара. Сградата ще разполага с общо 26 хил. кв. м застроена площ, като на нея са разположени едва 55 апартамента и няколко супер луксозни пентхауса.

Според Ротем Росен, изпълнителен директор на Africa-Israel за САЩ, “договорът, подписан с Версаче, приляга изключително много на бизнес стратегията на компанията за налагането й като марка в Манхатън“.

Според клаузите на договора Донатела Версаче ще бъде лично отговорна за вътрешния дизайн на луксозния клуб, който ще се намира на първите два етажа на сградата и ще бъде с изключително ограничен достъп. Това ще бъде първият клуб в света, който ще бъде изцяло проектиран от дизайнера.

Сградата Clock Tower е била построена през 1909 г. като офис за Metropolitan Life Insurance Company, сочат данните.

Тя е с височина 213.5 метра и гледа към един от парковете на Ню Йорк - Madison Square Park.