Полина Стойкова: Селските къщи са хитът на 2020 г.

5211
Полина Стойкова: Селските къщи са хитът на 2020 г.

© Bulgarian Properties

В момента - през юни, пазарът е доста активен, кризата като че ли е останала зад гърба ни. Поне това показва поведението на пазарните участници. Като цяло оживлението е голямо и все едно се върнахме в началото на годината.

Хора, които са отправяли запитвали за имоти на 10 или 13 март, в момента се връщат към същите тези имоти и сключват сделки. За мен тези 2-3 месеца бяха пауза и рестарт, хората тръгнаха от там, откъдето бяха спрели.

Това каза Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES, по време на 11-ото издание на икономическия форум Шумът на парите.

„Оживление се наблюдава както на градските пазари, така и в София. Продължаваме да работим с цените от преди кризата. Хората видяха, че работата по имотните проекти в тези 2-3 месеца не спря“, каза още Стойкова, "което беше доста добра новина за пазара", смята тя. 


Част от комплексите успяха да вземат Акт 16 в този период или да отбележат значим напредък, което имаше ключова роля, за да се задържи доверието на купувачите, допълни тя.

„След отпадането на КПП-ата купувачите се активизираха в цялата страна. В момента пазарът е в по-добра кондиция от преди кризата, тъй като имаме активизация и във ваканционните имоти, и в селските къщи, които се оформят като хита на 2020 г., каза още Стойкова.

Със сигурност през тази година ще има доста какво да научим от това, което се случва. Първо – годината ще е доста по-кратка – 10 месеца вместо 12, надявам се толкова да останат.

Второ – всичко се случва със забързан темп и всички тези процеси, които са били забавени, изведнъж успяха да се разгърнат и да се дигитализираме. Както вече беше споменато – навлязоха доста нови технологии в нашата работа, като например виртуалните 360-градусови турове.За мен това ще е основен извод през 2020 г. - добавената стойност е оценявана от клиентите и те ще стават все по-взискателни към нас като консултанти, брокери и професионалисти. Заостря се и вниманието и върху планирането на новите сгради и тяхното бъдещо обитаване. Все повече строителни предприемачи и инвеститори се обръщат към нас за съвет, защото осъзнават, че успеха на проекта зависи много от Етап 1 – още от концепцията и проектирането, посочи Стойкова.

Това, което се случва в момента, е, че всички много внимателно обмисляме какво можем да купим и в какво да инвестираме. Продавачите пък са доста по-гъвкави в своите намерения и във възможността за преговори.

Тази година, освен всичко друго, даде възможност да се постигне по-добър диалог между пазарните участници и да се постигне един по-добър баланс и съответно да се разгърнат тенденциите от големите градове и да се пренесат и в по-малките населени места, села и курорти, каза още Стойкова.

През тази година предстои стабилизация, а като цени – не очаквам нещо по-различно от миналата година. С едни премерени действия всеки от пазарните участници може да бъде успешен в решенията, които взима и през тази година, завърши още тя.

Българският бизнес

Всичко по темата Шумът на парите 2020

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg