Полина Стойкова: Селските къщи са хитът на 2020 г.

4995
Полина Стойкова: Селските къщи са хитът на 2020 г.

© Bulgarian Properties

В момента - през юни, пазарът е доста активен, кризата като че ли е останала зад гърба ни. Поне това показва поведението на пазарните участници. Като цяло оживлението е голямо и все едно се върнахме в началото на годината.

Хора, които са отправяли запитвали за имоти на 10 или 13 март, в момента се връщат към същите тези имоти и сключват сделки. За мен тези 2-3 месеца бяха пауза и рестарт, хората тръгнаха от там, откъдето бяха спрели.

Това каза Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES, по време на 11-ото издание на икономическия форум Шумът на парите.

„Оживление се наблюдава както на градските пазари, така и в София. Продължаваме да работим с цените от преди кризата. Хората видяха, че работата по имотните проекти в тези 2-3 месеца не спря“, каза още Стойкова, "което беше доста добра новина за пазара", смята тя. 


Част от комплексите успяха да вземат Акт 16 в този период или да отбележат значим напредък, което имаше ключова роля, за да се задържи доверието на купувачите, допълни тя.

„След отпадането на КПП-ата купувачите се активизираха в цялата страна. В момента пазарът е в по-добра кондиция от преди кризата, тъй като имаме активизация и във ваканционните имоти, и в селските къщи, които се оформят като хита на 2020 г., каза още Стойкова.

Със сигурност през тази година ще има доста какво да научим от това, което се случва. Първо – годината ще е доста по-кратка – 10 месеца вместо 12, надявам се толкова да останат.

Второ – всичко се случва със забързан темп и всички тези процеси, които са били забавени, изведнъж успяха да се разгърнат и да се дигитализираме. Както вече беше споменато – навлязоха доста нови технологии в нашата работа, като например виртуалните 360-градусови турове.За мен това ще е основен извод през 2020 г. - добавената стойност е оценявана от клиентите и те ще стават все по-взискателни към нас като консултанти, брокери и професионалисти. Заостря се и вниманието и върху планирането на новите сгради и тяхното бъдещо обитаване. Все повече строителни предприемачи и инвеститори се обръщат към нас за съвет, защото осъзнават, че успеха на проекта зависи много от Етап 1 – още от концепцията и проектирането, посочи Стойкова.

Това, което се случва в момента, е, че всички много внимателно обмисляме какво можем да купим и в какво да инвестираме. Продавачите пък са доста по-гъвкави в своите намерения и във възможността за преговори.

Тази година, освен всичко друго, даде възможност да се постигне по-добър диалог между пазарните участници и да се постигне един по-добър баланс и съответно да се разгърнат тенденциите от големите градове и да се пренесат и в по-малките населени места, села и курорти, каза още Стойкова.

През тази година предстои стабилизация, а като цени – не очаквам нещо по-различно от миналата година. С едни премерени действия всеки от пазарните участници може да бъде успешен в решенията, които взима и през тази година, завърши още тя.

Българският бизнес

Всичко по темата Шумът на парите 2020

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg