Външните врати Hörmann налагат тенденции в дизайна и функцията

357
Външните врати Hörmann налагат тенденции в дизайна и функцията

© Hörmann

След като през изминалите години Hörmann пусна на пазара серийно защитно оборудване RC 3 за всички алуминиеви външни врати, през тази година се акцентира върху по-богатата гама от мотиви и цветове.

За специалния случай на приложение „входна арка“ се предлага врата с шумоизолация с прекъснат термомост, която според производителя може да се закупи само от Hörmann.

Обков за врати black.edition


Програмата на Hörmann за външни врати включва както врати от алуминий, така също и врати от стомана/алуминий. В зависимост от изискванията по отношение на оборудването и дизайна, строителните предприемачи и специалистите по обновяването могат да изберат подходящата външна врата.

Към обкова за врати от серията black.edition сега вече се предлагат допълнителни, съответстващи на индивидуалните предпочитания, възможности за оформление, които освен това са съобразени и с актуалните цветови тенденции на черната гама в жилищното пространство.

Прахово боядисаният обков за врати в цвят тъмночерно, мат RAL 9005 поставя съвременни акценти. По този начин всички алуминиеви външни врати на Hörmann (ThermoSafe, ThermoCarbon, ThermoSafe Hybrid, ThermoPlan Hybrid) и външната врата от стомана/алуминий Thermo65 могат да бъдат снабдени с външна и вътрешна дръжка с кръгла розетка и панти в черен цвят.

За постигане на хармоничен цялостен външен вид този обков за врати е съобразен с обкова от серията black.edition за интериорните врати на Hörmann.


Обковът от серията black.edition за външни врати на Hörmann поставя съвременни акценти

Новости при външната врата от стомана/алуминий Thermo65

Именно при вратите за т.н. „входни арки“ от съществено значение е достатъчната шумоизолация и добрата топлоизолация, тъй като те предоставят възможност за външно разположен достъп, например до отделните апартаменти в дадена жилищна сграда. Според производителя външната врата от стомана/алуминий Thermo65 се предлага единствено от Hörmann като шумоизолираща врата с прекъснат термомост, което я прави идеално подходяща за тази цел.

Със стандартното спускащо се подово уплътнение тя удовлетворява изискванията на клас за шумоизолация 2, а с предлагания като опция праг - тестваната шумоизолация до 43 dB (клас за шумоизолация 3). Освен това шумоизолиращата врата с прекъснат термомост разполага с добра топлоизолация с коефициент на топлопроводимост до 0.95 W/m3·K.

Hörmann разшири предлагания асортимент от стоманени/алуминиеви външни врати Thermo65 и с четири нови мотива с остъкление. Той включва мотивът за врата 610S, който не се нуждае от рамка на остъклението. Това ѝ придава особено изящна и елегантна визия. Трите останали мотива разполагат с правоъгълно или ромбовидно остъкление с рамка от благородна стомана.


 Новият мотив 610S за Thermo65 с вертикално изрязан отвор придава изящност и елегантност на вратата

Изборът на остъкленията при серията Thermo65 бе допълнена от т. нар. „шпионско“ стъкло. От по-осветената си страна, напр. от външната страна през деня, това стъкло има огледална повърхност, което го прави непрозрачно и не позволява видимост във вътрешното пространство. От по-тъмната към по-светлата страна обаче то е прозрачно и позволява видимост.


Външните врати Thermo65 на Hörmann могат да бъдат оборудвани с „шпионско“ стъкло. От по-светлата страна то е непрозрачно поради отражателната си способност

Новости при алуминиевата външна врата ThermoSafe

И при алуминиевата външна врата ThermoSafe Hörmann предлага по-богата гама от мотиви. Добавени са 14 нови мотива в класически дизайн. Единадесет от тези мотиви са с висококачествена, прикрепена рамка с орнаменти, а три от тях с фрезовано профилиране с визия на касети.

По този начин производителят отговаря на нарастващото търсене на класически мотиви, които са предпочитани например при обновяване на стари сгради или които хармонизират с къщи в селски стил. По избор външната врата може да бъде изпълнена и от вътрешната страна с класическите мотиви, така че да хармонизира с интериорните врати на Hörmann от серията ClassicLine.


Три от новите класически мотива при вратите ThermoSafe на Hörmann са с фрезовано профилиране с визия на касети

Снимки: Hörmann

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg