Доброто защитно оборудване е важно не само при входните, но и при гаражните врати, тъй като гаражът не се използва само за паркиране на превозни средства – често в него се съхраняват и други предмети, заслужаващи защита.

Освен това в много случаи гаражите граничат директно с дома, в който може да се влезе през преходна врата. Това може да е много примамливо за крадците.

След като крадецът е разбил гаражната врата, той я затваря отново, за да се заеме незабелязано с вратата към дома.

Съвременните и автоматично задвижвани секционни врати на Hörmann вече разполагат с механична блокировка срещу насилствено повдигане, с която затворената врата е практически невъзможно да бъде повдигната например с лост.

Освен това секционните гаражни врати на Hörmann вече се предлагат и с допълнително защитно оборудване. При вече налични врати то може да се добави допълнително, а при новите врати се предлага като оборудване, което е стандартно включено или като опция.

Сертифицираното за Германия защитно оборудване е стандартно включено към всички автоматични гаражни секционни врати LPU 67 Thermo (без допълнително оборудване, като например остъкления, дръжки) и се предлага като опция при всички автоматични врати LPU 42, които също са без допълнително оборудване.

При новите врати LPU 42 вече е сертифициран за Германия и моделът с вградена врата. Гаражните врати, отговарящи на този стандарт, трябва да издържат на опит за насилствено отваряне в продължение на три минути. В повечето случаи това е прекалено дълго и води до прекратяване на опитите от страна на крадеца.

За вече монтирани врати LPU с година на производство след 1998 г. се предлага комплект за допълнително оборудване, който партньорът на Hörmann може да инсталира впоследствие.