Брокери: Ръстът ще се пренесе върху по-неликвидните позиции

1131
Брокери: Ръстът ще се пренесе върху по-неликвидните позиции

Както всяка седмица екипът на Profit.bg потърси мнението на трима участници от пазара за очакванията им относно търговията на Българска фондова борса през следващите пет борсови дни. Ето и техните мнения:

Ангел Хаджийски, брокер, ИП Капман

През настоящата седмица очаквам като цяло да се запази позитивното настроение на инвеститорите. При позициите, които реализираха по-резки положителни движения в последния работен ден на миналата седмица е възможно да бъде упражнен натиск в първите работни дни.

През втората част на седмицата вниманието на инвеститорите ще бъде насочено към стартирането на търговията с акциите на Девин АД, както и приключването на търговията с правата за увеличението на Химимпорт АД. При равни други условия очаквам индексите да продължат като цяло своето умерено възходящо движение.

Красимир Атанасов, портфолио мениджър, Елана Фонд Мениджмънт

Очаквам тази лудост да продължи още малко, като ръстът ще се прехвърли върху по-неликвидните компании, т. е. тези, които до момента не са попадали в полезрението на инвеститорите. Факторът фундамент не е от голямо значение.

Константин Абрашев, портфолио мениджър, БенчМарк Асет Мениджмънт

През седмицата очаквам пазарът да продължава да бъде особено динамичен като акцентът ще бъде в средата на седмицата, когато се очаква стартирането на търговията с акциите на „Девин”.

Събитието ще поддържа интереса на спекулантите. В опит да се намери равновесната цена на акциите на бутилиращата компания и освобождаването на „горещи пари” ще намери отражение в една по-активна търговия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg