Нестандартните застраховки

2860
Нестандартните застраховки

Застраховането е едно от онези неща, които всички биха искали да имат, ако настъпи кризисно събитие, но съжаляват, че са имали, ако всичко протича нормално.

Всички са запознати със стандартните застраховки като жилищна, автомобилна, застраховка живот и др., но има и по-нестандартни, за които малцина предполагат. Разбира се, повечето от тях се отнасят за развитите застрахователни пазари и не се предлагат все още у нас. Ето и някои такива:

Сватбена застраховка


Сватбеното събитие е едно от най-скъпите в живота на всеки човек. Според изчисленията средните разходи за провеждането му са 24 000 долара в САЩ през 2010 година. Въз основа на високата му цена, напълно логично е да се появи застрахователен продукт, базиран върху нормалното му протичане. Имайте предвид, че 20-30% от средствата се харчат предварително.

Тази застраховка покрива разходите при настъпване на събитие, което възпрепятства протичането на сватбата, като смърт на близък роднина, или дори неявяването на един от двамата младоженци.

В САЩ подобни застраховки се предлагат при цени от под 500 долара, но сключващите ги внимателно трябва да четат шрифта с дребни букви, който определя при какви обстоятелства се изплаща обезщетение. Често за изплащане е необходимо повече от лошо време и буря, които да провалят сватбения ден на младоженците.

Застраховка на домашни любимци

Домашните любимци са със статут на членове на семейството в много от американските домакинства. И тъй като те се ценят толкова много, логична е появата на застраховка за тях. Подобни варират между 700 и 875 долара на година. Тези застраховки покриват всичко от ваксинацията на домашните любимци и лабораторни тестове, до инциденти и хоспитализация. При застраховането на повече от един домашен любимец, често се получава застраховка между 5 и 10% от застрахователната премия.

Кражба на самоличност

Ако плащате в брой, вероятността някой да открадне самоличността ви е относително малка. В съвременния начин на живот обаче, когато все повече от разходите се плащат онлайн, сигурността на личните данни става все по-малка. В зависимост от това какво включва застраховката, разходите по нея могат да бъдат между 20 и 100 долара на година. Важно е да се знае какво точно включва тази застраховка и дали покрива загубата на откраднати заплати, например. Добре е преди това да се види и дали подобни рискове не се покриват от имуществената застраховка.

Застраховка отвличане

Особено предпочитан продукт от заможни хора с добри доходи и за страни с висока степен на престъпност. Тази застраховка стартира от минималните 600 долара в САЩ, като средното й ниво е 1000 долара, за включване на допълнителни клаузи. Цената е по-висока, ако попадате в рискова група (в зависимост от професията си) или живеете в рискова страна.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg