22 и 23 май – Шумът на парите за 9-а поредна година

1516
22 и 23 май – Шумът на парите за 9-а поредна година

Броени часове остават до 9-ото издание на едно от най-големите икономически събития в страната – Шумът на парите.

Форумът, организиран от Profit.bg, продължава да е безплатен за присъствие, като и тази година ще се състои в зала ЕФЕ на хотел Маринела.

Повече от 40 лектори ще дискутират актуалните за отделните панели теми. Програмата за първия ден предвижда панелите Капиталови пазари, Двигатели на растежа и Лични финанси.

Във втория ден стартираме с тechНологии на успеха и продължаваме с Имоти и Банки и небанкови финансови институции.

Ето и списък на всички лектори за отделните панели:

Панел „Капиталови пазари“, 22 май (вторник), 9.30 ч.

Борсовият панел традиционно е откриващ за Шумът на парите. От едната страна на модератора Илиян Скарлатов, управляващ партньор на Mane Capital, ще седнат изпълнителните директори на фондовите борси на България и Македония, съответно Иван Такев и Иван Щериев.

Представителите от родна страна ще са Николай Ялъмов, председател на борда на директорите на Капман Холдинг, Никола Янков, председател на Съвета на директорите на Експат Асет Мениджмънт, и Георги Бабев, член на Съвета на директорите на Градус АД.

Именно последната спомената компания се очаква да осъществи в следващите месеци първично публично предлагане на Българска фондова борса и да набере повече от 100 млн. лв.

Панел „Двигатели на растежа“, 22 май (вторник), 11.15 ч.

Изпълнителните директори на Алкомет АД Хюсеин Йорюджю и на Смарт Органик Яни Драгов са представители на голяма публична компания и друга, която впечатлява със своя ръст и покоряване на чужди пазари.

Икономистите ще бъдат представени от Георги Ангелов, главен икономист в Отворено общество, а EY Bulgaria ще са представени от Милен Райков, съдружник Данъци и право.

Доц. Косьо Стойчев, преподавател от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ от катедра „Регионална и политическа география“, и арх. Любомир Станиславов от Аутомотив Клъстер България са останалите участници в дебютния за Шумът на парите панел.

Дискусията ще е води от колегата ни Иван Нончев.

Панел „Лични финанси“, 22 май (вторник), 12.45 ч.

Третият и последен панел за първия ден на събитието е един от най-посещаваните от миналогодишното издание – Лични финанси.

Пазарът на криптовалути и блокчейн технологията ще обсъдим с мениджъра на Адмирал Маркетс Димитър Цонев и Владислав Драмалиев, учредител и директор Фондация „Битхоуп“.

За инвестициите в имоти ще поговорим с основателя на BULGARIAN PROPERTIES Михаил Чобанов, докато алтернативите на депозитите ще потърсим с Петко Вълков, директор на дирекция Частно банкиране в Първа инвестиционна банка, Станислав Атанасов, мениджър Инвестиционни продукти В Сосиете Женерал Ескпресбанк, Явор Ачев, Мениджър за България В Амунди Асет Мениджмънт, и д-р Александър Апостолов, портфолио мениджър в ЮГ МАРКЕТ Фонд Мениджмънт.

Панел TechНологии, 23 май (сряда), 9.30 ч.

Вторият ден от събитието ще стартира с панел TechНологии.

Освен като един от най-многобройните от гледна точка на лектори панели, тук ще видим и добре познати за страната ни специалисти, като главния изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг Цветан Алексиев и генералния мениджър на Viber за ЦИЕ Атанас Райков, а също и изпълнителния директор на Bulpros Ивайло Славов.

За да разкаже повече за българския дигитален пазар, поканихме Георги Малчев, управляващ съдружник в Xplora.bg, докато основателят и изпълнителен директор на ebag.bg Иван Александров ще сподели пред нас част от тайните, довели до успеха на най-популярния онлайн супермаркет на българския пазар

Партньорът в Neo Ventures Деян Добрев ще разкаже повече за инвестициите на фонда и как той помага на предприемачите да развият иновациите си.

На последно място, но може би като един от най-интересните лектори, се очертава и Валентин Найденов, управител на mining.bg, който, освен че ще ни разкаже, също така и ще ни покаже как се добиват криптоваути и как можем и ние да печелим от това.

Панел „Имоти“, 23 май (сряда), 11.15 ч.

Дискусията се очертава като една от най-интересните в 9-ото издание на Шумът на парите - не само заради повишения интерес към вложенията в имоти, но и заради звездното присъствие тази година.

Сред участниците, които ще дискутират актуалните теми в сектора заедно с модератора Иван Велков, са: Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES, Иглика Йорданова, изпълнителен директор на Colliers International, и Бисера Пейчева, регионален мениджър София в Планекс Инвест и мениджър Поддръжка на сгради в PLHome.

Изпълнителният директор на ЕРА България Антон Андонов, както и управителите на ARCO REAL ESTATE и ФОРОС, съответно Евгени Василев и Добромир Ганев, ще са останалите панелисти в дискусията.

Пазарът на земеделски земи у нас ще бъде дискутиран с Анатоли Георгиев, изпълнителен директор на Агрион Инвест.

Панел „Банки“, 23 май (сряда), 12.45 ч.

Банковият панел отново ще бъде воден от изпълнителния директор на Кредит Център Тихомир Тошев.

Сред панелистите личат имената на изпълнителния директор на Пощенска банка Асен Ягодин, главния оперативен директор на TBI Bank Николай Спасов и Илиан Георгиев, член на УС и главен изпълнителен директор на БАКБ.

Останалите панелисти тук са: Жулиета Мандажиева, съдружник в адвокатско дружество Точева и Мандажиева, и Екатерина Кирилова, член на Управителния съвет и главен търговски директор на УниКредит Кънсюмър Файненсинг.

Спонсори на конференцията Шумът на парите през 2018 г. са Първа Инвестиционна банка, CSOFT, Philip Morris, SIRMA Group, Градус, ALCOMET, TBI BANK, Admiral Markets, Qatar Airways, Garitage park, Arco Real Estate, Opel, Residential Park Lozen, Aмерикански университет в България, Юг Маркет и Юг Маркет Фонд Мениджмънт, Пощенска Банка, International Hotel Casino & Tower Suites, Amundi asset management, Сосиете Женерал Експресбанк, Mining.bg и Hotel Rila Borovets.

Организационен партньор на събитието е агенцията за връзки с обществеността United Partners.

Медийни партньори на събитието са Novini.bg, Economic.bg, Kaldata.com, Offnews.com, Imot.bg, ФАКТИ, Businessmap.bg, в. Труд и сп. Икономика. 

Всичко по темата Шумът на парите 2018

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg