Акция на деня - БТК

1026
Акция на деня - БТК

Положителните настроения на Българска фондова борса се запазват, като индексът на сините чипове за пореден ден достигна нов рекорд за тази година. Той приключи сесията с повишение от 0.7% до ниво от 484.85 пункта.

По-голям бе ръстът на широкия BG40 добавил към стойността си 1.44% до 131.28 пункта. Обемите на борсата са относително слаби.

На фона на относително безинтересната борсова сесия, това което се открои бяха изтъргуваните 290 акции на БТК, при което позицията регистрира повишение от 14.5%. Принципно позицията е сред по-неликвидните на БФБ.

За последния месец акциите на компанията са загубили 12.3% от стойността си на фона на силното повишение на индексите. Подобна е и ситуацията, ако погледнем за три месеца назад, за който период загубата за акциите възлиза на 11.5%.

Вчера стана ясно, че новото име на Българската телекомуникационна компания, която обединява услугите и екипите на БТК и Vivatel ще бъде VIVACOM.

Това е последният етап от сливането на двата телекома, който се превръщат в компания с единна визия, обединен екип и пълно портфолио от телекомуникационни услуги с обща корпоративна идентичност, съобщиха за Profit.bg от телекома.

Компанията предлага конвергирани услуги, които включват надежден Интернет, фиксирани и мобилни комуникации, услуги с повече стойност на конкурентни цени. Фиксираните и мобилни телефонни услуги ще носят наименованието VIVACOM, a новото име на БТК ADSL е VIVACOM Net.

В началото на 2010 обединеният екип на телекома ще се премести в нова сграда, а всички магазини на компанията ще се ребрандират до края на октомври 2009. Наскоро компанията придоби една от водещите вериги магазини за мобилни технологии 2Be, чиито магазини също се интегрират в търговската мрежа на дружеството.

Сливането на БТК и дъщерното и дружество БТК Мобайл (Vivatel) започна в края на септември миналата година и приключи през януари. Целта бе да се подобри ефективността на управлението, да се оптимизират разходите и да осигури устойчив ръст.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg