Брокери: Инвеститорите на БФБ могат да се активират

1414
Брокери: Инвеститорите на БФБ могат да се активират

Както всяка седмица, така и през тази, екипът на Profit.bg потърси за коментар на въпроса „Какво ни очаква на БФБ през следващите пет дни?" експерти от пазара. Ето и техните коментари:

Минчо Минчев, главен дилър, Инвестбанк

Влиянието на международните пазари и през тази седмица ще продължи да определя посоката и случващото се на българския капиталов пазар. Положителните данни за безработицата в САЩ, публикувани в петък, карат инвеститорите да повярват, че възстановяването от кризата е безвъзвратно.

Въпреки че към този момент в България няма индикации, че икономиката е започнала да расте, инвеститорите е вероятно да започнат да търгуват очаквания за скорошно подобряване на макроикономическите данни през началото на новата година.

В тази насока очакванията ми са търговията постепенно да започне да се съживява и индексите да запазят своя ръст тази седмица.

Развигор Христов, инвестиционен консултант, ПОД Бъдеще

След паниката на пазарите, този път дошла от Дубай, се забелязва стабилизиране на международните фондови борси.

На БФБ тази седмица няма много корпоративни събития, които биха могли да повлияят на пазара. По всяка вероятност може да наблюдаваме консолидация на сегашните нива.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжa!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg