Г. Тонев: Евентуално раздвижване в края на месеца

1702
Г. Тонев: Евентуално раздвижване в края на месеца

„Днес едва ли ще видим много по-различна сесия в сравнение с последните една-две седмици", коментира Гено Тонев, инвестиционен консултант в Юг Маркет Фонд Мениджмънт, за Profit.bg. „При липсата на важни за пазара новини, формален повод за раздвижване лесно би могъл да се намери, но дори и това е свързано с пари. Освен ако по-малките инвеститори не решат, че дългото чакане нещо да се случи е станало досадно и развържат кесиите, за да похарчат и малкото останали свободни средства в тях".

Спекулантите определено са най-недоволни от тясната консолидация на цените и първи биха се втурнали да търгуват при евентуално по-сериозно раздвижване, смята експертът.

„Засега обаче, основни доставчици на ликвидност са няколко по-големи инвеститора, които си разменят пакети от акции в предимно експортно ориентираните компании", обясни Тонев. „В подобна обстановка, по-осезаема промяна в настроенията можем да очакваме към края на месеца, когато се очаква да бъдат публикувани финансови отчети за първото тримесечие на годината".

Вчерашната търговия приключи положително за индексите на Българска фондова борса (БФБ-София). Три от индексите затвориха сесията на положителна територия, докато стойността на SOFIX остана без промяна на нивo от 445.40 пункта.

Най-голям ръст за деня отчете BG REIT, който нарасна с близо 1% до 51.67 пункта. Повишението при BG 40 и BG TR30 бе от 0.47% и 0.18% до 133.9 пункта и 358.19 пункта, респективно.

Оборотът на регулиран пазар достигна вчера 893 лева. Общо 64 емисии бяха търгувани в сряда, като акциите на 26 от активните компании поскъпнаха.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg