Индексите на БФБ в зелено

873
Индексите на БФБ в зелено

Новата работна седмица стартира положително на БФБ, като всички индекси бележат повишения. Оборотът към 11 часа обаче е символичен, в размер на 87.5 хил. лв.

Индикаторът на сините чипове SOFIX нараства с 1.25% до 448.04 пункта, а BG40 добавя минималните 0.02% до ниво от 121.19 пункта.

От сегмент В на Официален пазар всички компании отчитат повишения в цените. Холдинг Пътища се отличават с ръст от над 3 на сто до 2.73 лв., а книжата на Първа инвестиционна банка поскъпват с 1.07% до 2.66 лв. за брой.

Най-търгувана отново е Централна кооперативна банка, където 29 хил. акции смениха своя собственик, а цената се повишава с 2.13% до 1.44 лв. Еврохолд България отчита ръст от близо 3 на сто до 1.47 лв.

При Хидропневмотехника имаме скок от над 135% до 12 лв. за акция, като са изтъргувани 48 лота.

„Смятам, че все повече се доближаваме до повратния момент, но вероятно той няма да е през тази седмица. Засега пазарните сигнали показват, че текущият низходящ тренд е по-скоро корекция на средносрочния възходящ тренд, а не начало или подновяване на мечия пазар. Ако това наистина е така, то скоро можем да се радваме отново на възходящия тренд.", коментира тази сутрин за Profit.bg Благовест Крачев, брокер в ИП Карол.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg