Адванс Екуити Холдинг придобива 50% от интернет доставчик в София

415
На 14 декември 2007 г. Адванс Екуити Холдинг АД-София () записа цялото увеличение на капитала на Спиди Нет АД, съобщи БФБ.

Инвестицията на Адванс Екуити Холдинг в Спиди Нет АД е в размер на общо 1 338 558.80 лв., срещу които дружеството придобива 50% собственост върху компанията. Останалите акционери в Спиди Нет АД са група физически лица и едно юридическо.

Спиди Нет АД е доставчик на интернет до крайни потребители на територията на град София. Компанията е създадена 2004 г. средствата от инвестицията на Адванс Екуити Холдинг ще бъдат използвани за разширяване пазарните позиции на Спиди Нет и увеличаване на асортимента от предлаганите услуги.

Нека припомним, че новата емисия акции от увеличението на капитала на Адванс Екуити Холдинг АД-София се въведе за търговия от днес, 17 декември.

Компанията осъществи увеличение от 11.984 млн. лв. на 35.945 млн. лв. чрез издаването на нови 23.961 млн. акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност от 1.08 лв. всяка.

В резултат дружеството успя да привлече от пазара 25 884 693 лв. Средствата от увеличението ще бъдат използвани за финансиране на съществуващите дъщерни компании на Адванс Екуити Холдинг, както и за инвестиции в нови проекти.

Днес по позицията бяха изтъргувани общо 21.17 хил. акции на средна цена 1.16 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg