В 15-20 качествени IPO сделки ще насочи инвестициите си през следващите 6 месеца ДФ „Адванс IPO фонд” - най-новата колективна инвестиционна схема на „Карол Капитал Мениджмънт”.

Към момента договорният фонд разглежда участие в първичните предлагания на „Енемона”, румънската „Трансгаз”, Nova Kreditna Banka Maribor - втората по големина банка в Словения.

Други по-интересни първични предлагания в региона, в които потенциално може да участва фондът са: Зърнени Храни България и Софарма Трейдинг (България), KVK (водещ дистрибутор на мобилни апарати) и Ülker Chocolate (подразделението за шоколадови изделия на Ülker) в Турция, втората най-голяма словенска банка Nova KBM и водещият застраховател Triglav в Словения, както и LOT, полският национален авиопревозвач.

В Румъния фондът се е насочил към румънската държавна компания за пренос на газ – Трансгаз и националният телекомуникационен оператор Ромтелеком, а в Русия към Ромтелеком (националният телекомуникационен оператор). Agrowill Group и Palink ще са първите инвестиции в Литва на Адванс IPO фонд.

„Адванс IPO Фонд” дава реална възможност за косвено участие в публични предлагания на повече от 15 пазара. Фондът е подходящ за широк кръг от инвеститори, които в нормални условия не биха могли да се възползват максимално от IPO сегмента в Централна и Източна Европа.

Дялове на договорния фонд могат да бъдат закупени в офисите на Карол Капитал Мениджмънт от 23 ноември 2007. Няма ограничения за минимална инвестиция, като номиналната стойност на един дял е едно евро.