Агрия Груп Холдинг планира листване на Българска фондова борса

1129
Агрия Груп Холдинг планира листване на Българска фондова борса

Акционерите на Агрия Груп Холдинг ще гласуват предложение за листването на компанията на Българска фондова борса по време на предстоящото на 28 септември общо събрание на акционерите.

По данни на мениджърския екип на холдинга, размерът на собствения капитал към 31 декември 2006 г. възлиза на 17.206 млн. лв. В следствие на взето решение за листване на холдинга на БФБ-София и очакването за набиране и увеличаване на капитала на „Агрия Груп Холдинг” АД, компанията прогнозира размера на собствения капитал към 31 декември 2007 г.

По отчетни данни към шестмесечието на 2007 г., холдингът реализира приходи от продажби в размер на 26.468 млн.лв., което представлява 56% от реализираните продажби – 47.766 млн. лв. за цялата 2006 г.

Предвид сезонния характер на дейността на част от дъщерните дружества на холдинга, през втората половина на 2007 г. се очаква приходите от продажби да превишат прогнозните данни за същия период.

По прогнозни данни за 2007 г. Агрия Груп Холдинг ще има печалба от 1.788 млн. лв. при приходи от продажби за 48.749 млн. лв.

По предварителна информация от Съвета на Директорите на холдинга и инвестиционния посредник ТБ”ОББ”АД, гр. София, през октомври ще бъде внесен проспекта на компанията в Комисията по финансов надзор за одобрение.

През декември ще бъде организирано публично предлагане на акции, от увеличението на капитала на холдинга, чрез подписка по смисъла на ЗППЦК. С набраните средства от увеличението, холдингът възнамерява да увеличи капитала на дъщерните си дружества, с цел нови придобивания в бранша и успешно реализиране на инвестиционната си програма за периода 2007-2012г.

„Агрия Груп Холдинг” АД, гр.Варна, чрез дъщерните си дружества „Кристера” АД, гр.Попово, „Кристера-Агро” ЕООД, гр.Девня, „Агро” ЕООД, гр.Варна, „Хлебозавод Корн” АД, гр.Варна, „Хлебозавод Корн” АД, гр.Шумен, „Хлебозавод Корн” АД, гр.Търговище и „Корн-К” АД, гр.Варна, работи в следните сектори от икономиката: хранително-вкусова промишленост и по-специално в областта на бързооборотните стоки, преработватална промишленост – преработка на зърно и агропроизводство.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg