От 17 октомври акциите на Балканкар-Заря (

) вече ще се търгуват на Неофициален пазар на акции, сегмент А. Решението за преместването на емисията на по-горен сегмент е взето на днешното заседание на Съвета на директорите на БФБ.

Балканкар-Заря подаде заявление за преместване на емисията й акции от Неофициален пазар, сегмент В, в началото на октомври.

От началото на годината досега с книжата на компанията са регистрирани 759 сделки, при които са разменени 62 849 акции срещу общите 1.264 млн. лв. През септември започна и търговията с последващата емисия ценни книжа на Балканкар-Заря, в резултат на увеличения капитал от 165 257 лева на 1 322 056 лева за собствена сметка.

По този начин всеки акционер получи по 7 от новите акции на дружеството. На 1 юни Общото събрание на акционерите промени устава на дружеството. Според промените „капиталът на дружеството може да бъде увеличен по решение на съвета на директорите до достигане на номинален размер от 20 млн. лева”.

Днес акциите на Балканкар-Заря поевтиняха със 7%, до средните 13.42 лв. Поръчки за купува има на 12.8 лв. и за продава на 13.5 лв.