Акциите на Булгартабак холдинг и Дружба стъкларски заводи с дивидент се търгуват до днес

906
Акциите на Булгартабак холдинг и Дружба стъкларски заводи с дивидент се търгуват до днес

Днес (10 юли) е последната дата за сключване на сделки с акциите на Булгартабак холдинг АД-София и Дружба стъкларски заводи АД-София, в резултат на които приобретателят ще има право да получи дивидент.

Общите събрания на двете компании, провели се на 28 юни, взе решение да разпредели съответно 2.63 лв. брутен дивидент (2.4459 лв. нетен дивидент) за акционерите на тютюневия холдинг и 2.153 лв. брутен дивидент (2.002 лв. нетен дивидент) за производителя на амбалаж.

За първото тримесечие на 2007 г. Булгартабак холдинг има нетна консолидирана печалба в размер на 499 хил. лв. спрямо положителен финансов резултат от 54 хил. лв. за сравнимия период на година по-рано.

До март 2007 г. Дружба стъкларски заводи обяви нетна печалба от 11.626 млн. лв. срещу 6.614 млн. лв. печалба за трите месеца на 2006 г.

Вчера сделки с акциите на Булгартабак холдинг не се сключиха, докато общо 3 лота от Дружба стъкларски заводи се прехвърлиха на цена от 87.20 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...