Акционерите на Елхим Искра ще гласуват за увеличение на капитала със собствени средства

776
Акционерите на Елхим Искра ще гласуват за увеличение на капитала със собствени средства

По искане на Стара планина Холд АД-София, в качеството му на акционер, притежаващ повече от три месеца акции, представляващи над 5% от капитала на Елхим Искра АД-Пазарджик с Определение на Пазарджишки ОС от 8 май 2007 г. се допуска включването на две нови точки в дневния ред на насроченото за 22 май 2007 г. общо събрание на акционерите на компанията.

Според първата точка акционерите на дружеството ще гласуват за увеличение на капитала от 836 947 лв. на 12 554 205 лв., чрез издаване на на 11 717 258 бр. обикновени, безналични, поименни акции с право на глас.

По този начин всеки акционер ще има право да получи 14 нови акции, безплатно за всяка, притежавана от него.

Втората точка предвижда изменения и допълнения в устава в резултат на увеличението на капитала.

По време на събранието акционерите на компанията ще вземат решение за разпределение на финансовия резултат от 2006 г. и ще приемат доклада на Директора за връзка с инвеститорите и регистрирания одитор.

За първото тримесечие на 2007 г. Елхим-Искра има 172 хил. лв. печалба спрямо 82 хил. лв. положителен финансов резултат за сравнимия период на година по-рано.

Стара планина холд притежава 51.4% от капитала, докато Си Ес Пи фънд мениджърс ООД и Ролет ЕООД имат респективно по 16.55 и 9.31 на сто. Днес по позицията се изтъргуваха 800 акции на нива от 28.00 и 32.10 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg