Акционерите на Момина крепост увеличават капитала на компанията

449
Акционерите на Момина крепост увеличават капитала на компанията

Акционерите на Момина крепост () решиха да увеличат капитала на компанията със собствени средства. Това бе гласувано на провелото се вчера общо събрание на акционерите.

В резултат на решението капиталът на Момина крепост ще се увеличи с 1.41 млн. лв. чрез издаване на същото количество акции. Промяната е за сметка на фонд „Резервен“, съобщиха от x3news.

Право да участват в увеличението на капитала ще имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери на 14-ия ден след деня на ОСА, или към 30 април.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят има право на участие в увеличението на капитала е 25 април.

Нека да припомним, че в момента капиталът на компанията наброява 281 864 лв., като всеки акционер ще получи по 5 нови безплатни акции, в резултат на приетото решение за промени в капитала.

До момента са изтъргувани 10 лота на Момина крепост, като средната им цена достига 54.98 лв., или с 0.25% под стойността им на отваряне по-рано днес.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg