Поради липса на кворум насроченото от Гамакабел АД (

) общо събрание на акционерите за 12 октомври не се е провело, съобщават от БФБ. Следващата дата на ОСА е насрочена за 30 октомври.

На събранието акционерите на Гамакабел АД трябваше да обсъждат инвестиционната програма на дружеството за периода 2007-2008 г. Съветът на директорите предлага на ОСА да се одобри ползването на банков кредит за финансиране на инвестиционната програма, както и за оборотни средства.

Дружеството ще кандидатства пред Първа инвестиционна банка за отпускане на заем в размер до 10 млн. евро и краен срок за погасяване на кредитното задължение до 10 години.

За обезпечаване вземанията на банката се предвижда да се учреди в нейна полза особен залог на търговското предприятие Гамакабел АД по предвидения в закона ред, както и да се извършат вторични вписвания на залога върху отделните активи, включени в търговското предприятие. Акционерите ще възложат на Изпълнителния директор да договори конкретните условия по кредита.

Акционерите също ще гласуват решение за отнасяне неразпределената печалба от минали години, както и неразпределената печалба от 2006 г., за покриване на загуби на дружеството от минали години.

Последните регистрирани сделки с акции на Гамакабел АД са на 12 октомври, когато са изтъргувани 49 акции при средна цена от 41.55 лв.