Акционерното събрание на Гамакабел не се състоя

638
Поради липса на кворум насроченото от Гамакабел АД () общо събрание на акционерите за 12 октомври не се е провело, съобщават от БФБ. Следващата дата на ОСА е насрочена за 30 октомври.

На събранието акционерите на Гамакабел АД трябваше да обсъждат инвестиционната програма на дружеството за периода 2007-2008 г. Съветът на директорите предлага на ОСА да се одобри ползването на банков кредит за финансиране на инвестиционната програма, както и за оборотни средства.

Дружеството ще кандидатства пред Първа инвестиционна банка за отпускане на заем в размер до 10 млн. евро и краен срок за погасяване на кредитното задължение до 10 години.

За обезпечаване вземанията на банката се предвижда да се учреди в нейна полза особен залог на търговското предприятие Гамакабел АД по предвидения в закона ред, както и да се извършат вторични вписвания на залога върху отделните активи, включени в търговското предприятие. Акционерите ще възложат на Изпълнителния директор да договори конкретните условия по кредита.

Акционерите също ще гласуват решение за отнасяне неразпределената печалба от минали години, както и неразпределената печалба от 2006 г., за покриване на загуби на дружеството от минали години.

Последните регистрирани сделки с акции на Гамакабел АД са на 12 октомври, когато са изтъргувани 49 акции при средна цена от 41.55 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg