Алфа Ууд България увеличава капитала, с постъпленията плаща дългове към основните акционери

695
Алфа Ууд България увеличава капитала, с постъпленията плаща дългове към основните акционери

На проведено заседание на Съвета на директорите на Алфа Ууд България АД-Долни Чифлик () е прието решение за увеличение на капитала на дружеството от 206 870 лв. на 620 610 лв., съобщи БФБ.

Ще бъдат издадени нови 413 740 акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 30 лева всяка. Капиталът на дружеството ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 297 120 нови акции.

Ако бъдат записани всички предложени акции, в дружеството ще влязат 12.41 млн. лв.

Постъпленията от увеличението на капитала ще се използват за покриване на задължения на Алфа Ууд България АД към кредиторите Enderby Services Limited и Alfa Wood A.E.B.E. – 10 659 512 лева, представляващи 86.25% от постъпленията, а за инвестиция в нови технологии за рационално използване на енергийните ресурси и затваряне цикъла на производството – 1 700 000 лева, представляващи 13.75% от постъпленията.

Горните две дружества са основни акционери в компанията, съответно Enderby Services Limited държи 48.91% от капитала, а Alfa Wood S.A. Гърция - 22.903 на сто.

Срещу всяка съществуваща акция ще бъде издадено 1 право, даващо възможност за записване на 2 нови акции. Всяко лице може да запише най-малко една нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по две.

СД също упълномощи Константинос Ангелос Цупелис, член на Съвета на директорите и прокурист на дружеството, да предприеме всички правни и фактически действия по увеличаване капитала на Алфа Ууд България АД, в изпълнение на решението на Съвета на директорите.

До момента днес са изтъргувани 123 акции по позицията на средна цена 49.2 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg