АП търси консултант при приватизацията на Булгартабак

709
АП търси консултант при приватизацията на Булгартабак

Агенцията за приватизация (АП) обяви открит конкурс за избор на консултант при приватизацията на Булгартабак холдинг, съобщиха за Profit.bg от пресслужбата на АП.

Цената на Правилата за провеждане на конкурса е 2 хил. лв. или равностойността им в евро и могат да бъдат закупени от агенцията в срок до 35 дни от датата на публикуване на това решение във вестник „Пари".

Депозитът за участие е 5 хил. лв. или равностойността им в евро и се внася по сметка на АП, посочена в правилата.

Предложенията за участие в конкурса се подават до 17.30 часа на 40-ия ден, считано от датата на публикуване на това решение.

На консултанта ще бъде възложено цялостно консултиране и оказване на съдействие на Агенцията за приватизация във връзка с подготовката и осъществяването на приватизационната сделка за дружеството, в съответствие с определения метод за приватизацията му и действащото законодателство.

Изисквания към участниците в конкурса са следните:

В конкурса могат да участват международни инвестиционни банки, които са сред първите 20 в поне една от следните League Tables of Financial Advisers (Ранглиста на финансови консултанти) през периода 2007 - 2009 г., публикувани от Merger Market или Thomson Reuters относно:

- Global M&A/ World Wide Rankings of M&A

- Europe M&A/ Europe Ranking of M&A

- CEE M&A/ Eastern Europe Ranking of M&A

Кандидатите за консултант при тази продажба трябва да са били водещ консултант през последните три години поне по една успешна сделка за приватизация (търговска продажба или сливане и придобиване на компании в областта на тютюневата промишленост) и/или да имат доказан опит в успешни сделки за приватизация (търговски продажби и/или сливания и/или придобивания на компании), се казва още в съобщението.

Необходимо е кандидатите да познават българското материално право и в частност, нормативната уредба, свързана с предмета на дейност на дружеството, както и тази, отнасяща се до осъществяването на процеса на приватизацията.

Трябва да разполагат и с екип, в който задължително да бъдат включени правоспособни юристи, икономисти, както и специалисти с подходяща квалификация, с оглед естеството на заданието.

Сред изискванията към кандидатите са още - да не са страна по висящ правен спор с българската държава или нейна институция в качеството си на сегашен или бивш агент (консултант) посредник и да не са в производство по ликвидация.

Акциите на Булгартабак холдинг поевтиняват към 11.13 чл. на БФБ с близо 1%, до 22.00 лв., при изтъргувани едва 90 книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg