На 7 март 2007 г. на Българска фондова борса ще се проведе смесен закрит аукцион за продажбата на 7.5 млн. акции от Еврохолд България АД-София, съобщава сайтът на институцията.

Лимитираната цена на една пазарна партида ще е 3.00 лв., а поръчката ще е за сметка на клиент. По време на аукциона няма да може да се участва с пазарни поръчки, докато приоритет при лимитираните ще бъде цената и времето на въвеждането им.

Инвестиционен посредник при продажбата ще бъде ИП Евро - Финанс АД.

С продажбата на настоящите 7.5 млн. акции, мажоритарният собственик Българска Холдингова Корпорация АД цели достигането на 30% free float по позицията.

През следващата седмица УС на холдинга ще гласува решение за увеличаване на капитала на дружеството с 12,5 милиона акции, или 20 % спрямо досегашния капитал от 50 млн. лв., стана ясно по време на проведената вчера пресконференция.

Привлечените средства компанията ще насочи в четири основни направления – увеличения на капитала на дъщерни компании, разширяване на териториалния обхват на дейността на Евроинс, чрез излизането на пазара на 8 европейски държави, придобиване на нови компании и изграждане на нови продажбено-сервизни центрове.

Днес по позицията бяха изтъргувани 76 657 броя акции на нива от 3.26 лв. и 3.64 лв. за брой, като средната цена отчете понижение от 6.91%, до 3.37 лв. за ценна книга.