Евгени Ангелов, Георги Миков и Михаил Андонов са избрани за членове на Съвета на директорите на Националната електрическа компания. Това стана на заседание на Съвета на директорите на Български енергиен холдинг ЕАД, който е принципал на НЕК. С вчерашното си решение ръководството на БЕХ промени числения състав на Съвета на директорите на електрическата компания, която беше ръководена от петима души.

Биографична справка

Евгени Ангелов е роден през 1975 година. Завършил е МВА към Нarvard Business School и бакалавърска степен по Информационни системи към Guildhall University, Великобритания. Работил е в Европейската банка за възстановяване и развитие. През 2008 г. основава фонда за дялови инвестиции в страните на Югоизточна Европа "Аttria Capital" и става негов изпълнителен директор. Основател и директор на New Energy Partners - компания, реализираща проекти в сферата на възобновяемите енергийни източници. Евгени Ангелов е заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Георги Миков е роден през 1963 година. Инженер по електроенергетика. Има магистърска степен по Бизнес администрация от Американския университет в България. От 1991 година до сега работи в сферата на енергетиката, като е изпълнявал различни длъжности в Националната електрическа компания, „Елекроразпределение Столично" и „ЧЕЗ Разпределение България". От 2005 година е член на управителния съвет на ЧЕЗ България ЕАД.

Михаил Андонов е роден през 1960 година. Завършил е Икономика на промишлеността. Работил е в сферата на тежкото машиностроене. От 1998 година работи в Националната електрическа компания, където последователно е заемал различни длъжности в отдел „Вътрешен одит и контрол". От 2002 година е заместник главен счетоводител на НЕК ЕАД.