Бизнес календар за 30 юни – 4 юли

1293
Бизнес календар за 30 юни – 4 юли

За днес (30 юни) са насрочени около 50 общи събрания на акционерите.

Сред по-важните от тях са събранията на следните компании: Спарки Елтос, Синергон Холдинг, Полимери, Енемона, Петрол, Златни пясъци, Билборд, Индустриален Холдинг България, Холдинг Варна А, Арома, Етропал, Св. Св. Константин и Елена Холдинг, Проучване и добив на нефт и газ, Доверие Обединен Холдинг, Слънчев ден, Зърнени Храни България, ФЕЕИ АДСИЦ и др.

Актуална информация читателите на Profit.bg ще могат да получат веднага след провеждането на три от събранията - Индустриален Холдинг България, Проучване и добив на нефт и газ и Зърнени Храни България.

Също днес ще стартира и изплащането на дивидент от 0.20 лв. от страна на Трейс Груп Холд, докато в петък акционерите на Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ ще гласуват предложение за разпределение на брутен дивидент от 4.875 лв. на акция.

Днес ще стане ясно и разпределението на акциите от проведеното първично публично предлагане на Железопътна Инфраструктура – Холдингово дружество АД. Плащането на книжата ще е в периода от 1 до 3 юли, а търговията на БФБ-София ще стартира около средата на август.

Компанията предложи до 5.583 млн. акции на инвеститорите, или 10% от настоящия капитал с минимална цена от 5 лв. При успешно записване капиталът ще нарасне на 61.4 млн. лв., а набраните средства ще са минимум 27.917 млн. лв.

За изминалата седмица SOFIX се понижи с 4.44%, до 1141.47 пункта, докато BG40 загуби 4.37%, до 306.60 пункта.

Общият изтъргуван оборот за периода възлезе на 29.4 млн. лв.

Още събития от БФБ можете да видите тук.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg