За днес (30 юни) са насрочени около 50 общи събрания на акционерите.

Сред по-важните от тях са събранията на следните компании: Спарки Елтос, Синергон Холдинг, Полимери, Енемона, Петрол, Златни пясъци, Билборд, Индустриален Холдинг България, Холдинг Варна А, Арома, Етропал, Св. Св. Константин и Елена Холдинг, Проучване и добив на нефт и газ, Доверие Обединен Холдинг, Слънчев ден, Зърнени Храни България, ФЕЕИ АДСИЦ и др.

Актуална информация читателите на Profit.bg ще могат да получат веднага след провеждането на три от събранията - Индустриален Холдинг България, Проучване и добив на нефт и газ и Зърнени Храни България.

Също днес ще стартира и изплащането на дивидент от 0.20 лв. от страна на Трейс Груп Холд, докато в петък акционерите на Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ ще гласуват предложение за разпределение на брутен дивидент от 4.875 лв. на акция.

Днес ще стане ясно и разпределението на акциите от проведеното първично публично предлагане на Железопътна Инфраструктура – Холдингово дружество АД. Плащането на книжата ще е в периода от 1 до 3 юли, а търговията на БФБ-София ще стартира около средата на август.

Компанията предложи до 5.583 млн. акции на инвеститорите, или 10% от настоящия капитал с минимална цена от 5 лв. При успешно записване капиталът ще нарасне на 61.4 млн. лв., а набраните средства ще са минимум 27.917 млн. лв.

За изминалата седмица SOFIX се понижи с 4.44%, до 1141.47 пункта, докато BG40 загуби 4.37%, до 306.60 пункта.

Общият изтъргуван оборот за периода възлезе на 29.4 млн. лв.

Още събития от БФБ можете да видите тук.