Бизнес календар за седмицата от 22 до 28 октомври

1059
Бизнес календар за седмицата от 22 до 28 октомври

На 23 октомври 2007 г. на Българска фондова борса ще се проведе смесен закрит аукцион за продажбата на 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Фонд за инвестиции в недвижими имоти АДСИЦ-София (ФИНИ АДСИЦ).

Вторичната търговия с правата ще протече от 23 октомври до 5 ноември, докато крайната дата за записване на акциите от увеличението е 29 ноември 2007 г. Присвоеният борсов код на правата ще е R2FINI. Учредители на дружеството са „Енемона”АД със 70% от капитала и „Екоинвест холдинг” АД с 30%.

В четвъртък (25 октомври) ще стартира търговията с правата на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ от увеличението на капитала на фонда. Дружеството възнамерява да увеличи капитала си от 7.027 млн. лв. на 14.054 млн. лв., чрез емитирането на 7.027 млн. права и същия брой акции. Емисионната стойност на книжата е 1.10 лв.

До 26 октомври (петък) на борсата ще се търгуват и правата на Глобекс Истейт Фонд АДСИЦ от първоначалното увеличение на капитала на фонда. Дружеството предвижда през следващите две години да инвестира набраните средства в комплекс ваканционни апартаменти край Созопол, както и офис сграда с магазини в София.

В дните от 22 до 30 октомври на БФБ-София ще се търгуват и правата от увеличението на капитала на Сити Дивелъпмънт АДСИЦ. Фондът вече има инвестиции в две жилищни сгради. Това са комплекс Перлите, намиращ се на бул. "Черни връх" и проект Овча Купел, намиращ се в ж-к Овча Купел.

Към момента дружеството се намира в напреднала фаза на проучване на терен от 4 дка в Горна баня и може още в следващите дни да бъде сключен предварителен договор. Към края на август 2007 г. приходите от основна дейност на Сити Дивелъпмънт АДСИЦ са 849 хил. лв., а печалбата възлиза на 226 хил. лв., или 4.52 лв./акция.

Основни акционери в дружеството са ЕТ Румен Вътков II с 65%, докато ДФ Ти Би Ай Динамик и ДФ Ти Би Ай Хармония са с 15 на сто. Финансови и Бизнес Консултации има 5 на сто.

Правата на Спарки Елтос от увеличението на капитала на дружеството ще се търгуват до 31 октомври, докато крайната дата за търговия с правата на Булленд инвестмънтс АДСИЦ е ден по-късно.

Спарки Елтос възнамерява да увеличи капитала си от настоящите 14 млн. лв. на 16.8 млн. лв., докато Булленд инвестмънтс е в процес на увеличение от 5.469 млн. лв. на 16.408 млн. лв.

На 26 октомври (петък) от 9.00 до 16.00 ч. ще се проведе първичното публично предлагане на Трейс Груп Холд. Обявяването на класираните поръчки ще стане на 29 октомври, а заплащането ще започне на 30 октомври и ще продължи до 2 ноември.

Трейс Груп Холд ще предложи на пазара 200 хил. нови акции при фиксирана цена от 110.50 лв. Очакваните нетни приходи за старозагорския холдинг са 22 003 170 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg