Бизнес календар за седмицата от 3 до 9 септември

1102
Бизнес календар за седмицата от 3 до 9 септември

През настоящата седмица общо пет публични дружества ще стартират изплащането на дивидент за изминалата 2006 г., а книжата на Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти АДСИЦ ще бъдат въведени за търговия на БФБ-София.

Хронологично, още днес дивидент ще започнат да изплащат Хидравлични елементи и системи, Северкооп Гъмза Холдинг и Цигарена фабрика Пловдив.

Акционерите на Хидравлични елементи и системи ще получат 0.12 лв. нетен дивидент, докато тези на Северкооп Гъмза Холдинг и Цигарена фабрика Пловдив ще вземат респективно 0.06 лв. и 2.187 лв. нетен дивидент на акция.

Също днес за търговия на борсата ще бъде въведена емисията акции, издадена от Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти АДСИЦ. Фондът увеличи капитала си с минимално изискуемите 30%, до 650 хил. лв. Присвоеният борсов код на дружеството е HBGF.

От сряда (5 септември) своя дивидент за изминалата година ще започнат да изплащат и Неохим и Софарма. Акционерите на Неохим ще получат по 0.186 лв., а на Софарма по 0.093 лв. нетен дивидент на акция.

За същата дата е насрочен и аукцион за продажбата на 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Сингулар АДСИЦ. Фондът планира да увеличи капитала си от 500 хил. лв. на 650 хил. лв., чрез издаването на 150 хил. права, всяко от които ще даде възможност на инвеститорите да запишат по една от новите акции по номинална и емисионна стойност от 1.00 лв.

Вторичната търговия с правата на дружеството ще стартира на 5 септември и ще продължи до 17-и същия месец. Присвоеният код на издадените права е R2SING. Крайната дата за записване на акциите от увеличението на капитала е 10 октомври 2007 г.

За изминалата седмица BG40 нарасна с 5.36%, до 420.76 пункта, докато SOFIX се повиши с 3.3%, до 1606.46 пункта.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg