Ръководството на Монбат планира да продаде обратно изкупените акции от капитала на компанията с голяма печалба. Това заяви за Profit.bg Атанас Бобоков, председател на УС на Монбат, потърсен за коментар на въпроса какво предвижда ръководството на дружеството да прави с обратно изкупените ценни книжа от пазара.

„Ще ги продадем с голяма печалба", коментира Атанас Бобоков.

На въпроса кога ще се случи това, мениджърът допълни следното - „Когато цената на акция мине 10 лв.!"

„Ще търсим само институционални инвеститори, с дългосрочен инвестиционен хоризонт, на които да пласираме книжата, за да не се налага да прибягваме отново до обратни изкупувания след месеци", съобщи Атанас Бобоков. „Спекулантите да купуват от пазара!"

Да припомним, че Управителният съвет на Монбат реши на свое заседание от сряда да бъде извършено ново обратно изкупуване на собствени акции - седмо поред. Процедурата започна от днес, 18 март.

Броят акции, подлежащи на обратно изкупуване по новата процедура е до 2.70% от регистрирания капитал на компанията или до 1 053 000 ценни книжа. В случай на успешно приключване, дружеството ще изкупи обратно (съвкупно от всички процедури) почти 5.70% от собствения си капитал.

Минималната цена по новата процедура е определена на 5.50 лв., а максималната е съответно 8.00 лв.

Също през тази седмица ръководството на Монбат обяви краят на шестата процедура по обратно изкупуване. За периода от 1 август 2008 г. до 16 март компанията придоби обратно от пазара 1 166 760 акции (2.99% от капитала), при средна цена от 6.05 лв. за лот.

Акциите на Монбат поскъпнаха на БФБ днес с 0.48% и приключиха борсовата сесия при цена от 6.49 лв. за лот. Обект на търговия станаха 8 672 книжа.

Материалът е с информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!