Акциите на Далия ЕАД се въвеждат за търговия на Българска фондова борса от 14 април (понеделник). Решението за това е взето на днешното заседание на Съвета на директорите на БФБ. Емисията книжа ще се търгува на Неофициален пазар на акции, сегмент А, съобщиха от борсата.

Размерът на емисията е 400 хил. лв., разпределени в същия брой ценни книжа при номинална стойност на акциите от 1 лв. Присвоеният борсов код на емисията е DALIA.

Габровското дружество Далия ЕАД е с предмет на дейност производство на мебелни елементи и мебели. Изпълнителният директор е Христо Христов.

Също днес бе регистрирана и емисията от акции на Март България АД отново на неофициален пазар на акции сегмент "А", сочат данни на БФБ-София. Датата за въвеждане на търговия отново е 14 април.

Емисията е в размер на 1 млн. лв., разпределена в същия брой акции с номинална стойност от 1 лв. на акция. Присвоеният борсов код при акциите на компанията е MART.

"Март България" извършва електронна дистрибуция на ваучери за зареждане на стартови пакети на мобилните оператори и доставки на всички телеком продукти, предназначени за продажба през търговски обекти. Създадена е през 2002 г. с основен предмет на дейност разпространение на предплатени комуникационни продукти.

Разполага с мрежа от шест офиса в София, Пловдив, Варна, Бургас, Хасково и Велико Търново. Книжата на компанията ще се търгуват с борсов код MART, a капиталът е 1 млн. лв.