Борсата регистрира за търговия нови две емисии

873
Борсата регистрира за търговия нови две емисии

Акциите на Далия ЕАД се въвеждат за търговия на Българска фондова борса от 14 април (понеделник). Решението за това е взето на днешното заседание на Съвета на директорите на БФБ. Емисията книжа ще се търгува на Неофициален пазар на акции, сегмент А, съобщиха от борсата.

Размерът на емисията е 400 хил. лв., разпределени в същия брой ценни книжа при номинална стойност на акциите от 1 лв. Присвоеният борсов код на емисията е DALIA.

Габровското дружество Далия ЕАД е с предмет на дейност производство на мебелни елементи и мебели. Изпълнителният директор е Христо Христов.

Също днес бе регистрирана и емисията от акции на Март България АД отново на неофициален пазар на акции сегмент "А", сочат данни на БФБ-София. Датата за въвеждане на търговия отново е 14 април.

Емисията е в размер на 1 млн. лв., разпределена в същия брой акции с номинална стойност от 1 лв. на акция. Присвоеният борсов код при акциите на компанията е MART.

"Март България" извършва електронна дистрибуция на ваучери за зареждане на стартови пакети на мобилните оператори и доставки на всички телеком продукти, предназначени за продажба през търговски обекти. Създадена е през 2002 г. с основен предмет на дейност разпространение на предплатени комуникационни продукти.

Разполага с мрежа от шест офиса в София, Пловдив, Варна, Бургас, Хасково и Велико Търново. Книжата на компанията ще се търгуват с борсов код MART, a капиталът е 1 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg