Доверие Обединен Холдинг АД-София (

) свиква извънредно Общо събрание на акционерите на 19 ноември 2007 г., на което ще се гласува решение за увеличение на капитала на дружеството от 13 149 848 лева до 14 026 505 лв.

Увеличението ще се извърши чрез издаването на нови 876 657 броя безналични акции, с право на един глас, номинал 1 лев и емисионната стойност от 12 лв.

Ако бъдат записани всички предложени акции, в касите на компанията ще постъпят 10.5 млн. лв.

Ако до изтичане на сроковете за записване на новите акции те не бъдат записани изцяло, съответно не бъдат направени определените вноски, капиталът ще бъде увеличен в размер, съответстващ на записаните акции, но само в случай, че техният общ брой е не по-малък от 701 325.

Увеличението на капитала ще се извърши в условията на публично предлагане на новоемитираните акции, след публикуване на потвърден от Комисията за финансов надзор проспект, изготвен в съответствие с нормативните изисквания.

Право да участват в увеличението на капитала, съответно да записват от новоемитираните акции, имат лицата, притежаващи или придобили акции на Доверие Обединен Холдинг АД-София най-късно 14 дни след датата на решението на извънредното общо събрание за увеличаване на капитала.

Срещу 15 упражнени права може да бъде записана една нова акция. При получаване на число, което не е цяло, се закръгля към по-малкото цяло число.

Обслужването на увеличението на капитала ще се извърши от инвестиционния посредник Първа Финансова Брокерска Къща ООД.

Акционерите ще овластят на управителния орган на дружеството да приеме и внесе за потвърждаване в КФН на проспект за публично предлагане на акции, както и да приема решения и извършва всички необходими фактически и правни действия, свързани с увеличението на капитала, които не са уточнени в това решение.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 1 ноември 2007 г.

Днес книжата на компанията поскъпнаха с 0.44%, до 13.80 лв. За последните 12 месеца акциите на Доверие Обединен Холдинг са се повишили 5.5 пъти.

Четете още: Общо 495.7 млн. лв. от борсата ще набират 13 публични компании