Двата договорни фонда на Инвестбанк тръгват до месец

491
Днес Комисията за финансов надзор издаде разрешение на управляващо дружество „Инвест Фонд Мениджмънт” АД за организиране и управление на два договорни фонда - ДФ „Инвест Класик” и ДФ „Инвест Актив”.

ДФ „Инвест Класик” е фонд с ниско до умерено ниво на риск, инвестиращ предимно в ценни книжа с фиксирана доходност и акции, дялове на колективни инвестиционни схеми, структурирани продукти, докато ДФ „Инвест Актив” е фонд с умерено до високо ниво на риск, реализиращ доходност, основана предимно на капиталови печалби.

За Profit.bg портфолио-мениджърът на дружеството Минчо Минчев сподели, че публичното предлагане на двата фонда се очаква до месец.

Инвест Фонд Мениджмънт е с капитал в размер на е 270 хил. лв., разпределен в 2700 акции, с номинална стойност 100 лв. всяка една.

Акционери на дружеството са Феста Холдинг АД с 57% от капитала и ТБ Инвестбанк АД с 33%. Председател на Управителния съвет и изпълнителен директор е Ценко Коловски.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg