Една година Химимпорт на Българска фондова борса

839
Една година Химимпорт на Българска фондова борса

Днес се навършва една година от датата на въвеждане за търговия с книжата на Химимпорт АД.

Компанията осъществи първично публично предлагане, като увеличи капитала си от 118.917 млн. лв. на 130 млн. лв. като предложи 11.083 млн. акции с номинална стойност един лев и емисионна стойност 4 лв. Още в първия ден търговията с акциите на дружеството стартира на нива от 5.12 лв., а сделки имаше и на 6.62 лв. за брой.

Днес, една година по-късно, търговията протече на цени от 16.90 до рекордните 19.00 лв. за ценна книга.

Според Александър Керезов, зам. председател на Управителния съвет на Химимпорт публичността и едната година Химимпорт на Българска фондова борса означават „отговорност и задължения”.

Керезов сподели, че се надява в следващата една година акционерите на холдинговото дружество да продължават да се доверяват и да удвоят инвестицията си.

Наскоро приключи увеличението на капитала на Химимпорт. Компанията увеличи капитала си от 130 млн. лв. на 150 млн. лв., като успя да набере 220 млн. лв. свеж ресурс. Общото събрание на акционерите пък взе решение за промяна на устава, според което Управителният съвет ще има право да увеличава капитала до 175 млн. лв., чрез издаване на нови обикновени или привилегировани акции.

Неконсолидирата печалба на Химимпорт за деветмесечието на 2007 г. възлиза на 50.27 млн. лв. Основен акционер в компанията е Химимпорт Инвест АД с 64.26% от капитала.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg