Ексклузив Пропърти предлага 1.5 млн. нови акции

677
Ексклузив Пропърти предлага 1.5 млн. нови акции

Ексклузив Пропърти АДСИЦ () ще предложи за записване на инвеститорите до 1.5 млн. нови акции. Акцията е в резултат на решение на Съвета на директорите на компанията за увеличение на капитала, съобщава x3news.

Съотношението между издадените права и новите акции е съответно 5.5:1. Това ще рече, че всяко лице може да запише най-малко 1 нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, разделен на 5.5.

Могат да бъдат записвани само цели нови акции, при закръгляване към по-малкото цяло число, независимо от цифрата след десетичната запетая. Правата, които не достигат за записване на една цяла акция (по-малък брой от 5.5 права) и поради това не могат да бъдат упражнени, ще се предложат за продажба на служебен борсов аукцион, ако не бъдат продадени от акционерите преди това в срока за търговия с права.

Капиталът на Ексклузив Пропърти ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 730 хил. нови акции. Номиналната стойност на лот е 1 лв., а емисионната цена е 1.45 лв. ТБ Райфайзенбанк (България) ЕАД е борсовият член, който е упълномощен да обслужва увеличението на капитала.

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след датата на обнародване на съобщението.

Днес по позицията не се сключиха сделки с акции на компанията. Вчера се изтъргуваха 1 501 лота, като средната цена се установи на 1.42 лв. за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg