Ексклузив Пропърти АДСИЦ (

) ще предложи за записване на инвеститорите до 1.5 млн. нови акции. Акцията е в резултат на решение на Съвета на директорите на компанията за увеличение на капитала, съобщава x3news.

Съотношението между издадените права и новите акции е съответно 5.5:1. Това ще рече, че всяко лице може да запише най-малко 1 нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, разделен на 5.5.

Могат да бъдат записвани само цели нови акции, при закръгляване към по-малкото цяло число, независимо от цифрата след десетичната запетая. Правата, които не достигат за записване на една цяла акция (по-малък брой от 5.5 права) и поради това не могат да бъдат упражнени, ще се предложат за продажба на служебен борсов аукцион, ако не бъдат продадени от акционерите преди това в срока за търговия с права.

Капиталът на Ексклузив Пропърти ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 730 хил. нови акции. Номиналната стойност на лот е 1 лв., а емисионната цена е 1.45 лв. ТБ Райфайзенбанк (България) ЕАД е борсовият член, който е упълномощен да обслужва увеличението на капитала.

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след датата на обнародване на съобщението.

Днес по позицията не се сключиха сделки с акции на компанията. Вчера се изтъргуваха 1 501 лота, като средната цена се установи на 1.42 лв. за акция.