Емисионната цена на акциите от увеличението на Химимпорт е 11 лв.

1194
Емисионната цена на акциите от увеличението на Химимпорт е 11 лв.

Днес 14 август Химимпорт АД-София внесе в Комисията за Финансов Надзор за потвърждаване Проспект за публично предлагане на на акции от увеличението на капитала, съобщи БФБ.

Емисионната стойност на една акция е 11 лева, като дружеството възнамерява да увеличи капитала си от 130 млн. лв. на 150 млн. лв., чрез издаване на 20 млн. нови обикновени безналични акции с право на глас.

Ако бъдат записани и платени всички предложени акции в касата на компанията ще постъпят 220 млн. лв.

Решението беше взето от Управителния съвет и потвърдено от Надзорния съвет на дружеството в края на м. юни. Увеличението ще се счита за успешно при издаване на минимум 10 млн. нови акции.

Средствата, постъпи от увеличението на капитала, ще се използват за финансиране на инвестициите и дейността на дружествата от групата на Химимпорт АД-София.

Водещ мениджър по предлагането е Уникредит Булбанк АД, а Централна Кооперативна Банка АД е ко-мениджър.

Нека припомним, че Химимпорт АД свиква Общо събрание на акционерите на 17 септември 2007 г., на което ще се гласуват промени в устава на дружеството, даващи право на Управителния съвет да увеличава капитала до 175 млн. лв. чрез издаване на нови обикновени или привилегировани акции.

Ако ОСА одобри промените в правилника на дружеството, УС ще има право да взема решения за издаване на облигации, включително конвертируеми, до общ размер от 100 млн. евро или равностойността им в друга валута.

Основен акционер в компанията е Химимпорт Инвест АД, държащ 64.26% от капитала.

Днес книжата на Химимпорт поскъпнаха с 1.16%, до средна цена от 13.97 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg