Емисията на Зърнени Храни България се въвежда за търговия на 17 декември

1237
Емисията на Зърнени Храни България се въвежда за търговия на 17 декември

Емисията акции на Зърнени Храни България АД-София се въвежда за търговия на 17 декември, понеделник, съобщи БФБ.

Размерът й е 170 785 600 лева, разпределени в същия брой акции с номинал от 1 лев. Присвоеният борсов код е ZHBG, като акциите са регистрирани на “Неофициален пазар на акции”, сегмент “А” на БФБ-София АД.

Нека припомним, че периодът на провеждане на book building и приемане на поръчки за придобиване на акции от компанията, при международно частно пласиране, е в дните между 10 декември и 14 декември. Между 12 и 14 декември се подават оферти и в условията на публично предлагане.

Ценовият диапазон при първичното публично предлагане на Зърнени храни България ще е от 4.40 до 5.62 лв. за ценна книга.

Оповестяването на цената и разпределянето на акциите ще са ясни около 15 декември, като прехвърлянето на разпределените книжа ще стане около 17 декември, когато предстои и качването им за вторична търговия на БФБ.

Основната сфера на дейност на Зърнени Храни България АД е свързана с пазара на зърно и маслодайни култури, както и производството на растителни масла. Емитентът притежава зърнобази, съоръжения за маслодобив, рафинерия и е в процес на изграждане на инсталация за биодизел.

Основен акционер на дружеството е Химимпорт АД с 53.96% от капитала, а заедно с акциите, притежавани от свързани лица (включително ПОАД ЦКБ Сила АД, ПОАД Съгласие, ЦКБ) – пряко и непряко - притежава около 66% от капитала на Зърнени Храни България АД.

В същото време БФБ-София АД прекратява окончателно регистрацията на ценни книжа, издадени от Слънчеви лъчи България АД-София, считано от 30 ноември 2007 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg