Емка АД купува две нови машини за 165 хил. евро

682
Емка АД купува две нови машини за 165 хил. евро

В изпълнение на приетата инвестиционна програма за развитие, Емка АД - Севлиево е подписало договор с немска фирма за доставка на 2 броя оплитащи машини, съобщава БФБ.

Машините са на стойност от 165 000 евро, като ще бъдат доставени през януари 2008 г. Плащането ще се извърши на три вноски, като ще бъде финансирано със собствени средства и кредит.

Според дружеството инвестицията ще бъде възвърната 36 месеца след пуска.

Предметът на дейност на дружеството е производство на емайлирани бобинажни, профилни и изолирани кабели и проводници.

Нека припомним, че Емка АД увеличи капитала си от 1 792 148 лв. на 5 376 444 лв. със собствени средства чрез превръщане на печалбата за 2006 г. и част от резервите в капитал.

Новите акции (3 584 296 броя) се разпределят между акционерите, съразмерно на участието им в капитала до увеличаването му, като по този начин всеки акционер ще получи по две от новите акции безплатно. Новите акции все още не са регистрирани за търговия на БФБ.

За първото тримесечие на 2007 г. компанията обяви нетна неконсолидирана печалба в размер на 662 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 757 хил. лв. за сравнимия период година по-рано.

КЕМП АД притежава 38.73% от капитала на Eмка АД, докато Индустриален капитал холдинг и Бисер Иванов имат съответно по 33.42 и 7.28 на сто.

Днес се изтъргуваха 95 акции на дружеството на средна цена от 14.07 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...